tiistai 3. syyskuuta 2013

Viisi pientä liikennepoliisia

Oltiin Ipanan kanssa tänään ottamassa verikokeita. Se ei menny hyvin. Normaalisti Ipana on reipas ja antaa pistää ongelmitta, mutta jostain syystä tänään ei. Yritettiin useamman hoitajan voimin, järkipuheella ja väkisin, mutta ette usko millaisia voimia viisi vuotiaalla on, jos se on päättäny ettei pistetä. Ipana meni tilanteesta ihan hysteeriseksi ja minä hermostuin jo itsekin, joten kokeita piti siirtää seuraavalle päivälle. Kävimme Ipanan kanssa pitkän ja vakavan keskustelun ja hän pyhästi lupasi, että huomenna sujuu ongelmitta. Menimme hampurilaispaikkaan ja Ipana sai semmoisen petshop siilin lastenaterian leluna. Lähdettiin sen jälkeen ystäväni ja hänen poikansa kanssa leikkipuistoon ja olihan se siili saatava sinnekkin mukaan.
Kun olin ylittämässä katua, Ipana polki jalkaa ja huusi "Äiti etkö muista liikennepoliiseja?". Ystäväni, joka oli työharjoittelussa päiväkodissa, oli opettanut Ipanalle jokin aika sitten muistisääntölorun, mikä opettaa tien ylitystä. Se menee näin: "Tässä on viisi pientä liikennepoliisia. Peukalo sanoo, pysähdy. Etusormi sanoo, katso ensin vasempaan. Keskisormi sanoo, katso sitten oikeaan. Nimetön sanoo, katso vielä kerran vasempaan. Pikkurilli sanoo, nyt saa mennä, mutta älä juokse." Ja sitten näytellään niitä sormia. Ipana rakastaa tuota lorua. Minä jo puolessa välissä suojatietä hieman häpeissäni sanon että juu totta kai liikennepoliisit ja käydään ne läpi.
Oltiin sitten leikkipuistossa vähän aikaa ja sieltä lähtiessä ruvettiin etsimään petshop siiliä. Ei missään. Vaikka kaikki etsivät kuumeisesti, sitä ei löytynyt. Tulimme siihen tulokseen, että siellä olleet pojat varmaan pihistivät sen ja lähdimme kotimatkalle. Jälleen samaisella tienylityspaikalla Ipanalla menee vallan hermot kun jälleen unohdamme liikennepoliisit ja katsomiset. Hyvä että Ipana muistaa, kun äiti on tämmönen tohjopää. Tietää ettei se ainakaan jää auton alle.
Iltaa vielä piristi kovasti ystäväpariskunta, jotka toivat meille tuliaisia Epsanjan matkalta ja tulivat näyttämään uutta suloista koiranpentuaan, johon Ipana tottakai rakastui. Huvittavaa oli katsoa kun Ipana hyppi tasajalkaa nurmikolla hihnan toisessa päässä ja hihnan toisessa päässä pentu otti mallia ja yritti hyppiä samanlailla.
Löysivät siis yhteisen sävelen ♥
Viisi pientä liikennepoliisia.
Peukalo sanoo, pysähdy.
Etusormi sanoo, katso ensin vasemmalle.
Keskisormi sanoo, katso sitten oikealle.
Nimetön sanoo, katso vielä kerran vasemmalle.
Pikkurilli sanoo, nyt saat mennä, mutta älä juokse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, rustaa jotaki!