Meidän kodin hell's kitchen. Vaikeuksien kautta voittoon, sanotaan. Tässä muutamia reseptejä
jokakodin kokki kolmosille.
_________________________________________________________________________________
Mansikka-raparperipiirakka
*Mansikoita niin että pohja täyttyy
*3 raparperia
*100g sulaa voita
*2 munaa
*1,5dl sokeria
*2,5dl jauhoja
*1tl leivinjauhetta
*1,5tl vaniliinisokeria
- Uuni lämpenemään 175°c
- Keitä raparpereja kattilassa ja lisää joukkoon ripaus vaniliinisokeria
- Valuta ylimääräiset nesteet raparpereista
- Sekoita kuivat aineet
- Lisää joukkoon munat ja sula voi
- Laita vuoan pohjalle mansikat ja raparperi (rasvota ja laita korppujauhoja, jos ei teflon/silikonivuoka)
- Kaada päälle taikina ja levitä reunoille asti
- Uuniin n. 30min tai kun taikina on kypsä
- Anna vetäytyä n.15min ja tarjoile esim. vaniljakastikkeen kera
___________________________________________________________________________________________
Sydäntensurujen kakku (n.1l vuoka)
*1 muna
*2dl sokeria+1½rkl*2dl jauhoja
*½dl kaakaojauhetta
*1tl vaniljasokeria
*½tl leivinjauhetta
*½tl suolaa
*75g voita
*175g maitorahkaa
- Uuni lämpenemään 175°c
- Sekoita kuivat aineet (myös sokeri)
- Vatkaa muna ja pieni määrä sokeria kuohkeaksi vaahdoksi
- Lisää joukkoon kuivat aineet, pehmeä voi ja maitorahka
- Sekoita ja kaada vuokaan. (rasvota ja laita korppujauhoja, jos ei teflon/silikonivuoka)
- Paista kunnes kypsä. (taikina ei tartu tikkuun)


*7dl jauhoja
*2tl suolaa
*¼tl kuivahiivaa
*3,5dl vähän kädenlämpöistä lämpimämpää vettä
- Sekoita kuivat aineet
- Lisää vesi ja sekoita käsin tai nuolijalla. Älä vaivaa
- Taikinan tulee olla löysää
- Anna taikinan nousta lämpimässä liinan alla n. 12-18h
- Laita kattila tai kannellinen vuoka uuniin ja uuni lämpenemään 225°c
- Kumoa taikina kattilaan kun uuni on valmis
- Paista kannen alla 30 min.
- Paista ilman kantta 15-20min.
Vinkki! Saat leivästä eri variaatioita lisäämällä taikinaan esim. porkkanaa tai siemeniä.
___________________________________________________________________________________________
Banaani-suklaa kaurakeksit (n.26kpl)
*2 banaania
*4dl kaurahiutaleita
*1dl valkosuklaa hippuja/rouhetta/paloja
*ripaus kanelia
*1rkl kaakaojauhetta
*aavistus suolaa
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________

*2 banaania
*4dl kaurahiutaleita
*1dl valkosuklaa hippuja/rouhetta/paloja
*ripaus kanelia
*1rkl kaakaojauhetta
*aavistus suolaa
- Uuni lämpenemään 175°c
- Soseuta banaanit
- Sekoita joukkoon kaneli, kaakaojauhe ja suola
- Lisää kaurahiutaleet ja suklaamurut ja sekoita hyvin
- Muotoile lusikalla lihapullan kokoisia palleroita leivinpaperille ja litistä sen jälkeen kekseiksi
- Paista n. 10-15 min.
___________________________________________________________________________________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit, rustaa jotaki!