maanantai 9. syyskuuta 2013

Tanssia ja murskattuja unelmia

Ensimmäisestä tanssiesityksestä
Ipanalla on rakas harrastus.
Hän aloitti tanssimisen viime syksynä, eli neljä vuotiaana. Itselläni ei ole koskaan ollut harrastusta, joka olisi kestänyt läpi elämän ja halusin Ipanalle sellaisen. Myös samasta asiasta kiinnostuneita kavereita olisi kiva saada. Olimme viime kesänä egyptissä ja hotellissamme oli joka ilta tanssiesitys ja istuimme aina eturivissä ja kun esiintyjät tanssivat lavalla, Ipana matki heitä lavan edessä. Ipana tanssi niin hyvin, että esiintyjät nostivät sen lavallekin tanssimaan. Aloin heti kotimaassa etsiä Ipanalle tanssiryhmää ja sellainen löytyikin. Rakkaus tanssiin oli syttynyt ja Ipana odotti joka viikko koska taas tanssikurssi alkaa. Ipana aloitti silloin satutanssi-ryhmässä ja pian jo kaupassa tanssikaverit moikkailivat. Heillä oli ensimmäinen esitys jo heti joulun alla. Esitys oli upea ja 3-4 vuotiaat tanssivat ihanasti. He esittivät lumihiutaletanssin ja kaikilla oli valkeat puvut. Äidillä tuli tippa linssiin kun Ipana tanssahteli lavalle. Joulutauon jälkeen alkoivat tanssitunnit uuden opettajan voimin ja keväällä heillä oli millenium esitys Sibeliustalolla, missä he esittivät Pikku Myy-tanssin. Kaikki olivat punaisissa mekoissa ja nutturat päässä.


Uusi puku
Oli siis luonnollinen jatkumo, että Ipana jatkaisi tänä syksynä, mutta isompien ryhmässä. Satutanssin oli määrä vaihtua lastentanssiksi. Ilmoittauduimme jo heti kesäkuussa ja odotimme ekaa tuntia kuin kuuta nousevaa. Viikolla 36 alkaisi. Puolustuspuheenvuoro: Tanssikurssi oli viime vuonna tiistaisin, joten niinhän siinä kävi, että unohdettiin mennä ekalle tunnille. No ei se mitään. Laitoin puhelimeen muistutuksen ja jäätiin odottamaan seuraavaa viikkoa. Tänään koitti viimein päivä ja menimme tanssitunnille. Ipanalla päällään uusi hieno tanssipuku ja tukka ranskanletillä.

Kun tunti oli alkanut, tuli opettaja sanomaan, ettei Ipanan nimeä ole listassa. Minä vakuutin lähettäneeni sähköpostia hyvissä ajoin ja heillä on semmoinen systeemi, että he eivät ilmoita niille, jotka ovat päässeet vaan ainoastaan niille, jotka eivät pääse. Paniikki alkoi kyteä rinnassa. Ipana sai tanssia tunnin loppuun, mutta nyt on kuulkaas sellainen tilanne, että he yrittävät etsiä sitä ilmoittautumista ja selvittävät asiaa, mutta jos ryhmät on täynnä ja sitä ei löydy, voi Ipana jäädä ilman ryhmää ja tämä äiti joutuu murskaamaan lapsensa unelmat. Yritän heti selvittää, että pääsiskö Ipana Nastolan tai Hollolan puolelle tanssimaan johonkin seuraan.
Ipana piirsi kuvan itsestään tanssimassa tanssikurssilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, rustaa jotaki!