tiistai 15. lokakuuta 2013

Uintia ja ragee

Jooh, meillä oli tosiaan se tyttöjen viikonloppu ja päätettiin sitte lauantaina, että mennään ystäväni, Ipanan ja anopin tyttären kanssa uimaan. Kokeiltiin ensin vakio uimahallia ja sinne ei sitten päässytkään, kun siellä oli jotku uimakisat. No, ei hätä ole tämän näköinen, onhan lahdessa kolme uimahallia. Parkkipaikat olivat täynnä, joten parkkeerasin koulun eteen invapaikalle, because I can. Mentiin uimaan ja siellä oli oikeen mukavaa. Ystävä huudatti mut hyppäämään kolmesta metristä, mikä oli vähemmän mukavaa, mutta oli kertakaikkiaan ihana reissu ja höyrysauna avas sen verran kaikkia röörejä, että tolkuton yskiminenkin loppu. Kommunikoitiin miesten puolen kanssa sen verran, että vastattiin koputuksiin.
Tuli sitte aika kiire lähtö, kun oltiin lievästi sanottuna myöhässä aikataulusta (Yllätyskö?). Pakattii pennut autoon ja just kun laitoin peräkonttiin vimoset tavarat, perään kurvaa toinen auto invakyltein ja ulos astuu vanhemman puoleinen mies keppien kanssa. Avasin juuri kuskin puoleista ovea kun tää huutaa et: "Onks teil oikeus pysäköidä siihen". Minä tunnen adrealiinin nousevan aika hujakasti ja nappaan etuikkunalta invakyltin ja näytän sitä ja kysyn et: "No eiks tää oikeuta siihen?!". No, jättikö hän sen siihen? Ei, vaan lisäs vettä myllyyn ja kysyi et: "Niin mut onko toi sulle sun käyttöön merkitty?" Just sellassella äänensävyllä, et mulla keitti yli ihan totallisesti ja huusin takasin et: "Ei vittu ku ton lapsen mikä tuol autos istuu, sen kuvahan siinä on!" Se veti jo senki ukon hiljaseks ja tokas "Aijaa, ok" Ja lähti könkkää keppiensä kanssa. Miten se voi tulla tollee toiselle ihmiselle sanoo? Joo, näkihän se, ettei mussa mitään "vikaa" ole, mutta siinä vaiheessa olis jo pitäny mennä itteensä kun näytin sitä kylttiä. Eihän se olis voinu tietää vaikka Ipana olis ollu kokonaan jalaton. Luojan kiitos, ei ole, mutta Ipana on sairastanu reumaa nyt kaks vuotta ja jos me tänä kesänä ollaan se kyltti saatu ihan lääkärin todistuksella ja poliisin myöntämänä, niin eiköhän se helv... kökkö oo aiheesta saatu. Kyllä mä olen mielestäni niin monet kerrat käytännössä katsoen jalatonta (Kortisonihoitojen jälkeen kun ei saa vrk kävellä) pentua kantanu ja niin monet sairaalan parkkipaikat maksanu, että kun se ukko selviäis niiden keppien kanssa ees tunnista, mitä mä oon ton lapsen eteen tehny, niin pitäs varmaan mölyt mahassaan. Joo, ei voinu tietää, mut jos ei tiiä, niin on ehkä parempi pitää mölyt mahassaan. Asiaton ei saa olla ja muistutan että Ipanalla on vaan reuma, sillä ukolla vois olla yks jalka vähemmän millä könkätä, jos tilanne olisi pahempi.
                                                           
Siinä se komeilee. 
.
kaikenlaisten tärkeilijöiden  nähtävissä. Ipana pystyy kyllä kävelemään, mutta jos tavallisilla parkkiksilla ei ole tilaa, niin kyllä se on reumalapsen nivelille kova juttu parin tunnin uinnin jälkeen kävellä vielä parin korttelin päähän.
Niin o
is kai tämän ukon mielestä pitäny tehdä.


Ylireagoinko? Mielestäni en.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, rustaa jotaki!