tiistai 27. toukokuuta 2014

Seven little things

Ideal Ironyn blogissa oli taasen tämmöi... Mä aika aniharvoin jään sanattomaks. Ihan yhden käden sormilla laskettavat kerrat on ne, koska suurin ongelma mulla on et mullon niin paljon asiaa ja sydämen päällä, että usein käsketään älytä olla hiljaa. Ipana tulee tässä(kin) minuun. Mutta just nyt ei oo kerrassaan mitään sanottavaa, joten nää haasteet on hyviä paikkaamaan tyhjiötä sanaisessa arkussani. Jospa herätellään vanhaa kunnon sarkasmiakin esiin. Tai sitten ei... Tuntuu ettei sekään irtoo tänään.

Olin muuten ihan depiksessä Suomen finaalipelin takia, kamalaa katsottavaa. Lisäks porasin kun vesiputous kun katottiin Ipanan kaa Tyttö ja villivarsa. Weird.

Plaah, tässä siis 7 asiaa minusta ja koska olen yhtä laiska kun Ideal Irony, käytän säälimättä hyväkseni kysymyksiä, jotka häntä edeltävä haasteen tekijä oli tehnyt. Kjäh kjäh..

7 asiaa minusta:

1. Tykkään Walt Disneyn elokuvista. Deal with it!


2. Tykkään kyläillä, mutta tykkään myös, että meillä vieraillaan. Pidän ihmisten seurasta, vaikka yksinkin omassa rauhassa on joskus ihan jees.

3. Herään joka yö puoli viiden ja viiden välillä juomaan ja toisen kerran vähän vaille seiska ja rupeen kyttää kelloa, koska "voi" nousta. Jos yritän nukkua pitkään, nukun koiranunta, eli olen hereillä silmät kiinni ja kuulen mitä ympärillä tapahtuu, mutta näen silti unta. Yöunien pituus ei vaikuta (Paitsi jos menee kolmelta nukkumaan, voi ehkä viiden vesitankkaus jäädä pois, varsinkin jos on tullu tankattua illalla tarpeiks asti)

4. Mulla on Ei mainoksia-kyltti, vieläpä hiton hieno sellai. Mutta kun sieltä kuitenkin tulee sitä "Tärkeetä postia just SULLE".kamaa, niin jätän ne postilaatikkoon, enkä kanna ees sisälle. Ilmaisjakelulehdistä Uusi Lahti ja Kirkkosanomat menee chillahäkkiin, ko niis ei oo niittejä (Mitä en jaksa irrottaa), mutta muut mainokset ja lehdet jätän sinne ja otan vaan laskut, lehdet, paketit, kirjeet, kortit ja muut tärkeet lippulappuset sieltä väleistä. Sitte ko postilaatikkoon ei mahu enää, niin kärrään ne yhtenä kasana lehtiroskikseen (Jos sittenkää).

5. Lempivuodenaikani on kevät. Rakastan kevättä, en tälläst kylmää, märkää ja loskaa, vaan sitä kun aurinko alkaa paistaa, luonto herää eloon, perhoset lentelee, on lämmin, muttei kuuma ja mikä parasta, ei itikoita! Pidän myös aurinkoisista talvipäivistä ja hiihtoloman tunnelmasta, mutten paukkupakkaseista. Olen vakuuttunut, että keväässä yhdistyy talven ja kesän parhaat puolet. Kevään voi haistaa, maistaa ja tuntea.

6. Moon vilukissa, enkä pidä kylmästä. Mullon aina torkkupeitto sohvalla (Mustahan tulis hyvä kansanedustaja) ja avantouinti, sese vaan ei oo min juttu.

7. Haluan aina kuulla perustelut kaikelle. Vihaan argumentteja "Se nyt vaan on niin", "Minä nyt vain olen sitä mieltä" ja "Se nyt on niin, koska mä sanon niin". Häpeä myöntää, mutta syyllistyn Ipanan kanssa varsinkin kun se on  nyt tullut kyselyikään, niin jälkimmäisintä variaationa "Se on niin, koska äiti sanoo niin", vältääkseni kaikki jatkokysymykset. Pitää ryhdistäytyä tässä, koska en voi itsekään sietää sitä. Ja vaikka se voi kuulostaa selittelyltä, niin itse en juurikaan koskaan tee mitään harkitsematta, niin kaikelle toiminnalleni löytyy joku perustelu ja kaikille uskomuksilleni ja mielipiteilleni myös. Kerron ne myös kysyttäessä mielelläni ja usein vaikkei kysyttäiskään..

7 kysymystä:

1. Onko sinulle voimaväri ja miten käytät sitä?  
Ei ehkä, mutta pidän lilasta ja käytän paljon sitä. Sisustuksessa kirsikkapuu, ruskea ja maanläheiset värit, vaatteissa suosin valkoista ja kirkkaita värejä. Ja olen kuin harakka bling blingeille ja hopealle. Jos joku pitäisi valita, mistä tulee hyvä mieli, niin eläinkuosit ja tassukuviointi.

2. Mikä mauste kuvaa elämäntapaasi?
Varmaan muitten mielestä aromisuola, tasasesti kaikkea ja yleispätevä kaikkiin ruokiin, mutta itse miellän vähän itseäni curryksi, joka onkin lempimausteeni valkosipulin ohella. Vähän salaperäisyyttä ja mausteisuutta. Tai ehkä olen kuitenkin Sweet chili, sopiva sekoitus makeaa ja tulisuutta. Jep, lukitaan se. 

3. Minkä musiikin kuuluisi soida elokuvassa, joka kertoo elämäntarinasi?
Valvomo-Mikä kesä?
ainakin...
Pate Mustajärven Mä Elän Vieläkin vois olla kanssa hyvä.
Sopivia biisejä on paljon.. mutta ei mitään, joka kertoisi koko elämäntarinaa..
Tällä kertaa lukitsen vastauksen Jenni Vartiainen-Herra Kädelläsi

4. Minkä tuoksun haluaisit herättelevän sinut aamuisin?
Kissan. Se on paras tuoksu maailmassa.

5. Mikä on paras tapa päättää päivä?
Kiva leffa ja toisen kainaloon nukahtamii, kissa omassa kainalossa

6. Miten kevät näkyy kodissasi?
Mattojen alta on imuroitu (aineki kerran) ja Ipanan kotiin rahtaamilla hienoilla... hienoilla jutuilla. 

7. Mitä hetkeä tai paikkaa muistelet, kun haluat rauhoittua?

Se ei tai siis mä en toimi niin, että rauhoittuisin ajattelemalla jotain, mutta ystävien ja Ipanan kanssa vietetyt hauskat hetket ja retket saa kyllä hymyn huulille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, rustaa jotaki!