maanantai 4. marraskuuta 2013

There I fixed it

Nää maanantait on vaan niin mun juttu. Tai sitten ei.

Olin menossa hakemaan Ipanaa hoidosta viis vaille kolme, kun auto ei käynnistynytkään. Niin joo, olishan se pitäny ehkä aamulla tankata kun jo eilen aika kuivilla ajoin. Laiskuus on maailman palkka.
No eihän siinä kun kotiin vaihtaa rynkreenejä ja sateenvarjo kouraan kun tietysti ulkona satoi kun Esterin perseestä. Soitin Ipanan hoitoon, että nyt tulee myöhästyttyä vähän ja jos jotain sadevaatetta viittisivät vetää sille niskaan. Onneks on lyhyt matka, noin pari kilometriä ja kerkesinkin jo matkalla (Sääolosuhteista huolimatta, kanisteri kourassa) miettiä, että suorastaan hävytöntä mennä matka autolla, vaikka takasintulomatka onkin helkkarin jyrkkää ylämäkeä puolet matkasta.

Bensis on onneks mäen alapuolella, (Eihän se auto tietenkää voinu sen vertaa käynnistyä, että olis valuttanu alas) ja tarvottiin sinne ja rupesin tankkaamaan kanisteria sillä välin kun Ipana viihdytti töllistelemään tankkaamaan tullutta rouvaa. No kävihän siinä varovaisuudestani huolimatta kuitenkin niin, että muutama desi tuli kintuille. Ja käsille ja kanisterille ja voi hyvä tavaton...

Noh, ei annettu sen häiritä, vaan lähettiin tarpomaan ylämäkeä kotipihaa kohti. Autolle päästyäni etsein kanisterin kaatopäätä, tuloksetta. Neuvokkaana tyttönä yritin kaikin tavoin tratalla, mutta se asettui väärään kulmaan.
Ei hätää, sillä eihän minulta siihen ideat loppuneet, vaan kävin kotoa hakemassa puolentoista litran limupullon ja kaadoin tratalla siihen. Kun pullo oli täynnä, kaadoin sisällön vanhan pyyhkijän sulan muoviosalla sulkijaa auki pitäen bensat tankkiin ja toistin, kunnes kaikki bensat oli sisällä. Vähän falskas kanisteri maahankin, joten kaunis sateenkaaren väritys tuli siihenkin.

Kaatonokkaa etsiessäni olin löytänyt täyden kanisterin lasinpesunestettä ja muistinkin, että sekin on loppu, no eipä siinä kun kerran on aloitettu, niin hoidetaan sekin pois alta. Avasin konepellin ja etsiskelin turhautuneena lasinpesunesteen paikkaa, joka viimein sitten löytyikin. Taiteillen mutaisessa rinteessä kaatosateessa, rupesin kaataa lasinpesunestettä jälleen tratan avulla ja osa hölsky käsille, mutta tulihan nekin sitten pestyä. Tietysti en osannut arvioida sitäkään oikein vaan yli tuli taas ainakin kaksi desiä.
Aattelin sitte, että ei tässä oo enää mitään hävittävää, että tarkistetaan nyt ne öljytki sitte samalla. Se meni hyvin ja öljyä oli.

Että semmosta. En kokeillu käynnistyykö auto, se on sitte sen ajan murhe kun Ipanan tanssikurssi alkaa.
Bensaa pulloon...

...Ja tankkiin

1 kommentti:

  1. Sinulle on haaste blogissani. :)
    http://villaimmortalis.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, rustaa jotaki!